A Jachtakadémia számokban:

Tengeri tanfolyam: 711

tengeri vizsgázó:
5 247

rádiós tanfolyam:
287

rádiós vizsgázó:
1927

oktató túra:
511

Vass Tibor hajózásai:
252 300 mérföld, ami
a 11,7* a Föld kerülete

COASTAL MASTER
TENGERI JOGOSÍTVÁNY

Nézd bele a tréningekbe!

Legyél Te is tengeri kapitány!

Mi megtanítunk önállóan hajózni.
De ez nem gyorstalpalós kapitány képzés, nem tudunk, de nem is akarunk egy hétvége alatt megszerezhető tudást ígérni. Nálunk a hangsúly a megtanítjuk és az önállóan szavakon van.

Nálunk az oktatás magyarul történik, a magyar hatóságnál kell magyarul vizsgázni és végül egy Magyarországon kiállított, nemzetközileg elismert tengeri jogosítványt kapsz.


Végeredmény:

 • Megtanulsz önállóan és biztonságosan hajózni.
 • Kapsz egy Magyarországon kiállított, nemzetközi érvényességű "Coastal Master Certificate" jogosítványt, amivel 24 méter hosszú hajót vezethet a világ bármely pontján, a parttól 12 mérföld (kb. 20 km) távolságig.
 • Lesz egy nemzetközi rádiós jogosítványod (SRC vagy LRC), ami a rádió használatához és ma már szinte minden hajóbérléshez szükséges


Nem tudsz választani a sok hírdetés közül?
Hasonlítsd össze, hogy hol mennyi hajózási gyakorlatot szerzel?

Nálunk a 8 napos gyakorlati tréning alatt számtalan navigációs (parti, elektronikus, radar is) és hajóvezetési gyakorlatot végzel el, nappal és éjjel! A gyakorlat végére teljesül a Hatóság által előírt 500 mérföldes (ebből min. 60 éjszakai) hajózási gyakorlat is, ami a vizsgára bocsátás feltétele, de ami még fontosabb, valódi tudást és gyakorlatot szerzel, biztonságos, önálló hajózásod megkezdéséhez!

Mire jó magyar nemzetközi tengeri jogosítvány?

A magyar nemzetközi Costal Master  tengeri jogosítvány  a III. osztályú (12 mérföldes) tengeri kishajóvezetői képesítés.
Ezt csak akkreditált képzésben lehet megszerezni és a következőkre jogosít:

 • 24 méter hosszú vitorlás vagy motoros hajót vezethetsz,
 • amely maximum 12 fő lehet a hajódon és 
 • a parttól számított 12 mérföld (kb. 20 km)  távolságig hajózhatsz

Ez egy kedvtelési képesítés, munkát nem vállalhatsz vele.

Mi kell ahhoz, hogy
nemzetközi tengeri jogosítványod legyen?

A jelenlegi képzési rendelet szerint elsőlént szerezned kell egy belvízi (vitorlás vagy motoros) jogosítványt, és meg kell tanulnod a hajózás, hajókezelés alapjait.

Itt tudsz belvízi motoros vagy vitorlás jogosítványt szerezni:

 1. Kalmár Hajósiskola      Gyakorlati oktatások helyszínei:
                                                                 - motorcsónak- Duna, Alsógöd
                                                                 - vitorláshajó - Agárd, Velencei tó
 2. Kötélhajó Vitorlásiskola  Gyakorlati oktatások helyszínei:
                                                                  - motorcsónak- Duna
                                                                  - vitorláshajó  - Alsóörs

A belvízi jogosítványt a tengeri Coastal Master hajózási gyakorlat megkezdéséig kell megszerezned, azaz az elméleti képzésedet megkezdheted e nélkül, de gyakorlatra (és vizsgára) már nem jelentkezhetsz.

Ez után jöhet a tengeri képzés, a következők szerint:

1.Coastal Master elméleti képzés:
El kell végezni 70%-os eredményességgel egy távoktatásos elméleti képzést, amelyhez kb. 50-70 órát kell önállóan tanulni.

2. Costal Master hajózási gyakorlati képzés.
 A sikeres elmélet után lehet elkezdeni a min. 8 napos navigációs Coastal Master Tréninget, ahol a képzési tematika által meghatározott gyakorlati sor elvégzése során  500 mérföldet (éjszaka min. 60-at) kell hajózni,  ez alatt tanítjuk meg a biztonságos, önálló hajózás gyakorlati fogásait.

3. Partmenti rádiós vizsga:  
(Short Range Certificate – SRC), amelyhez 20 órás önálló tanulás és 3 × 5 óra kis csoportos kommunikáció szükséges. Ehhez alapfokú angol nyelvismeret (nem nyelvvizsga!) szükséges. Ha érdekel a tengeri rádiózás, vag további terveid vannak, LRC (Long Range Certificate) képzést is végezhetsz.

Ugye mennyivel többet kell tanulnod, mint egy gyorstalpalós jogsihoz?! SOKSZOROSAN!
És legalább ugyenennyivel biztonságosabban fogsz hajózni!

Csak akkor kezd el, ha valóban meg akarsz tanulni hajózni és nem csak egy papírt akarsz.

Ne feledd: a tenger nem kér papírt, a vihar sem nézi és kikötni sem a papírral kell!

Itt a tudásodhoz szerzed a tengeri jogosítványt!

Vajon Neked szól ez képzés?

Épp neked ha:

 • ha komolyan gondolod a tengeri hajózás és nem egy gyostalpalót keresel;
 • szeretnél biztonságosan hajózni a családoddal, barátaiddal a tengeren;
 • arra vágysz, hogy kapitány legyél egy tengeri vitorlás vagy motoros jachton az egyik szép városból a másikba hajózva, öbölről öbölre felfedezd a vadregényes helyeket;
 • horvát jogosítványod van, de mégsem mersz egyedül elvinni egy hajót;
 • horvát jogosítványod van, de Görögországban vagy Olaszországban nem tudtál vele hajót bérelni;
 • rájöttél, hogy a tenger nem kér papírt, csak a tudás számít és most már ideje lenne megtanulni hajózni is;
 • alapos, rendszerezett oktatásban szeretnél nemzetközi tengeri jogosítványt szerezni;
 • rádiózni is meg akarsz tanulni, mert ez is hozzátartozik a tengeri hajózás biztonságához. Nem mellesleg nem tudsz hajót bérelni e nélkül.

Coastal Master elméleti képzés – a tengeri hajózás ABC-je.
Itt megismerheted a partmenti hajózás minden összetevőjét.

Az utóbbi években a távoktatás képzseben szeretnének részt venni a hallgatóink. Ezért minden hónap első hétfőjén indítjuk a távoktatásos Coastal Master képzéseinket. A   távoktatásos képzés lényege, hogy nem kell órára járni, mert a gondosan, körültekintően felépített tananyagot bárhol elsajátíthatod. Pl. voltak távoktatásos hallgatóink Svájcból, Franciaországból, Németországból, Hollandiából, Angliából és még Lengyelországból is.

Coastal Master Tréning - a tengeri hajózási gyakorlati képzés.

A partmenti rádiós ismeretek - SRC (Short Range Cerificate).

Nem titkolt szándékunk, hogy évek óta a biztonságos tengeri hajózás felé tereljük az érdeklődőket, hogy fel tudják mérni, mire is van szükségük a tengeren.

Megrögzött ellenzői vagyunk

 • az 1-2 napos horvát gyorstalpalós jogosítványoknak;
 • •annak is, hogy elhitetik a naiv jelentkezőkkel, hogy 5 napos nyaralással összekötött hajózás alatt meg fogják tanulni az önálló hajóvezetésre.


Segíteni szeretnénk Neked abban, hogy biztonságosan, megfelelő tudás birtokában vágj neki a tengernek.

Átadjuk neked ezen a képzéseken az 1982 óta csiszolgatott tudásunkat, praktikus gyakorlati fogásainkat és megoldásainkat.

Miért tanulj nálunk?

Szakmai vezetőnk, vezető oktatónk, Vass Tibor az Ogyesszai Tengerészeti Egyetemen szerzett navigátor-mérnöki diplomát, majd a MAHART után adjunktusként tanította a tengerésztiszteket 7 éven át a Műszaki Egyetemen. Hivatása a tengeri oktatás. 

A tengeri hajózást 1974-ben kezdte és azóta több, mint 252 000 tengeri mérföldet hajózott. Ez a távolság a Föld kerületének több, mint 11 -szerese.

A legmagasabb nemzetközi követelményeknek megfelelően összeállított elméleti és gyakorlati tudásanyag segítségével indítottuk útjára a Jachtakadémiát 1992-ben.

Ez idő alatt több, mint 5 000 tengeri kapitányt és 2000 rádióst képeztünk, akik sikeresen levizsgáztak a magyar Hajózási Hatóság előtt.

A tőlük kapott visszajelzések segítségével fejlesztettük és mai napig is dinamikusan fejlesztjük az oktatásunkat.

De legfőképpen azért, mert magyarul tanulsz, magyarul vizsgázol és egy nemzetközi tengeri jogosítványt kapsz a magyar Hajózási Hatóságtól.

Vélemények rólunk

Horváth János 2017-ben végzett Coastal Master
"Az előadásokról... Tekintettel arra, hogy több mint harminc éve oktatok én is - csak valami egészen mást - van tapasztalatom megítélni a metodikát.
Röviden fogalmazva, lenyűgöző.
Igazi profi munka, minden elismerésem a Tiéd. Brutális meló van benne, hogy ezt a hatalmas tudást rendszerbe foglald, jól felépítsd és professzionális módon átadd, eljuttasd a hallgatókig...
Igazi "old school" tanítás. Beton kemény alapokkal, minden pillanatban érzed a valóst tudást, a hitelességet a tanár mögött.
És ez biztonságot ad. Mindenkinek...
Szóval köszönöm, hogy Nálad tanulhatok.”

Várnai Szabolcs 2016-ban végzett Coastal Master
„A hajóvezetés gondolata egy 2012-ben történt adriai nyaralásnál tudatosult bennem és ebben a rohanó világban a munkám mellett a Balatontól az Adriáig 4 évembe telt mire eljutottam.

Nekem megérte... Sok órámba és éjszakámba tellett, de minden percét megérte. A sikert soha nem adják ingyen. Hálát adok, hogy bármilyen nagyobb fába vágtam a fejszét mindig -és kérlek ne értsd félre- legjobbaktól az Öreg rókáktól tanulhattam :), nem beszélve arról, hogy bármennyire is óriási élményt ad a hajózás a kapitány, felelősségével rendkívül helyzetben van.

A tengeren a rábízott emberek, család, barátok vakon bíznak a szaktudásában, a rutinjában és döntéseiben. Azt hiszem az ragadott meg ebben a szakmában, hogy annyira sokrétű, olyan szerteágazó, hogy mind szellemileg, mind fizikálisan "flow" élményt okoz.

Örülök, hogy itt végeztem és nem utolsó sorban, hogy MAGYAR lobogó alatt hajóztam az Adrián!

Céljaim között szerepel, hogy tovább haladjak és a legmagasabb végzettséget elérjem.”

A gombot megnyomva részletes tájékoztatót kaphatsz és
letöltheted a Mediterrán Kisokos  e-bookot.

Miről szól a Coastal Master képzés?

 • Tanuld meg a navigáció alapjait, a hagyományostól (GPS nélküli) a legmodernebb Chartplotterek használatáig, a térképek, a mágneses tájolók, a radar stb. használatát. Használat.
 • Mitől hajózhatsz biztonságban a tengeren, mit kell tenned és hogyan menekülhetsz meg baj esetén, milyen mentőeszközök vannak a hajón, hogyan kell használni azokat és hogyan fognak keresni a hatóságok, ha bajba kerülsz.
 • Megtanulhatod a tengeri hajózás jogi hátterét, a kapitány (skipper)  feladatai és kötelességei, a jogi előírásokat, tengeri hajózás szabályok, hogy ne kerüljél
 •  Ismerd meg és értsd meg a tengeri időjárást, a hullámzást az árapályt és a környezet védelmét.
 • És ami legfontosabb, megkapod a sikeres tengeri hajózási gyakorlati képzés elméleti alapjait.

Nézz bele egy tananyagba, ide kattintva!

"OK, de mennyibe kerül"?

Az elméleti képzés ára: bruttó 349 000 Ft.

Ezért az összegért

 • vásárolhatsz egy gyorstalpalós képesítéssel szerzett papírt, amivel nem tudsz valójában hajózni; vagy
 • 3,5 - 4 napra bérelhetsz a nyaralásodhoz egy idegen kapitányt; vagy
 • megtanulhatod a biztonságos hajózás elméletét! Lehetővé teszed magadnak, hogy majd később a gyakorlat és vizsga után, biztos és alapos tudás birtokában élvezni tudd tengeri nyarálosodat. 

A gombot megnyomva részletes tájékoztatót kaphatsz és
letöltheted a Mediterrán Kisokos  e-bookot.

Mit kapok ezért a pénzért?

 1. 380 oldalas nyomtatott tankönyv
 2. 29 óra hagyományos elméleti tanfolyam videó előadásai
 3. 30 db online teszt a hatósági szóbeli vizsgához
 4. 80 oldalas navigációs példatár,
 5. 30 db online házi feladat ellenőrzés, a hatósági írásbeli vizsgához
 6. havi 1 webináriumos konzultáció
 7. korlátlan e-mail konzultáció
 8. 1 db horvát navigációs térkép,
 9. 2 db gyakorló térkép
 10. 1 db navigációs (szögrakó) vonalzó
 11. kb. 1000 oldal elektronikus tananyag,

A gombot megnyomva részletes tájékoztatót kaphatsz és
letöltheted a Mediterrán Kisokos  e-bookot.


Miért döntöttünk a távoktatásos képzés mellett?

Sajnos a felgyorsult világunkban egyre kevesebb idő jut mindenre. Már senkinek sincs ideje hagyományos tanfolyamokra járni, inkább választják az internetes on-line oktatási formákat.


Elég hatékony a távoktatás?

Igen. 
2012-ben kezdtük, de a hallgatóink és a Hajózási Hatóság vizsgabiztosai mind-mind meg voltak elégedve a felkészítéssel. Volt olyan átmeneti időszak, amikor egyszerre szerveztünk online és több élő tanfolyamot is. Voltak akik keresztben jártak és mindenki inkább a távoktatást dicsérte: „többször meghallgathatom az előadást és ha még mindig nem értem, akkor e-mailben megírom a problémámat és gyorsan választ kapok rá.


Minden kockázatod átvállaljuk:
 100% pénzvisszafizetési garancia


Nincs veszteni valód, próbáld ki és ha

 • nem tetszik neked a képzésünk, vagy
 • nem tudtunk újat mondani vagy
 • nem találod elég hasznosnak a tudásanyagot, akkor

a teljes vételárat visszafizetjük az elméleti képzésből, ha a tanrend szerinti 1 modultól számított 14 napon belül jelezd a pénzvisszafizetési igényed!
Ez nem vonatkozik az átadott tananyagra, aminek bruttó ára: 39 000 Ft.

A gombot megnyomva részletes tájékoztatót kaphatsz és
letöltheted a Mediterrán Kisokos  e-bookot.


Mit kockáztatsz, ha nem fektetsz a hajózási tudásodba?


 • Veszélyezteted a saját, a családod és utastársaid, más tengeti közlekedők életét, testi épségét, vagyontárgyait! Jelentős kárt okozhatsz!
 • Ha nem tanulsz meg biztonságosan hajózni, akkor csak stresszelni fogsz, hibát hibára halmozol és oda a tengeri hajózás élménye.
 • Kockáztatod azt is, hogy valami hibát vétesz és megbírságolnak. A tengeren sajátos írott és íratlan szabályok vannak!
 • Ha a képzéseid hiányosságai miatt megsérül a bérelt hajód, akkor a hiába kötsz CASCO biztosítás a bérhajódra kauciódon kívül a teljes kárösszeget behajthatja a biztosító rajtad, ha bizonyítja a különös gondatlanságod vagy a jogellenes magatartásod.
 • Ha elhitették veled, hogy „a hajózáshoz elegendő egy horvát jogosítvány, mivel a horvátok csak tudják, mi kell a tengeren”, akkor az első hajózásod után döbbensz rá, hogy ez mennyire nincs így. Mert leht, hogy a tengerparti horvátok tényleg tudják, de már a szárazföldiek sem, mesélik horvát kollégák saját honfitársaikról.
 • Ma már a hallgatóink 87%-a rendelkezik horvát jogosítvánnyal, és azért jönnek, hogy végre megtanuljanak igazából hajózni.
 • Ha a friss horvát jogosítványod birtokában nem mersz egyedül nekivágni a tengernek, akkor felelőség teljesen gondolkodsz. Viszont jelentős összegekért (170-300 EUR/nap) bérelned kell ekkor egy kapitányt, aki Te is lehettél volna…
 • ha mégis túl vagy az első hajózásodon, akkor lehet, hogy még nem is sejted mennyi mindenre nem figyelsz oda, ami javíthatná a biztonságod.

Gondold meg még egyszer! 3,5 nap kapitány bérlés a Coastal Master elmélet ára!

De csak akkor gyere
hozzánk, ha

 • komolyan gondolod a tengeri hajózást,
 • valóban szeretnél egy tengeri jogosítványt 
 • fontos neked a saját és társaid biztonsága,
 • meg akarsz tanulni hajózni és nem csak a könnyen szerzett tengeri  jogsit keresed
 • időt szánsz rá, hogy megismerj egy új világot, a tenger világát!

A gombot megnyomva részletes tájékoztatót kaphatsz és
letöltheted a Mediterrán Kisokos  e-bookot.

Szeretettel vár a Jachtakadémia oktató gárdája:

Vass Tibor

Vass Tibor, a Magyar Jacht Akadémia alapítója, szakmai vezetője és javezető oktatója

A tanári kar

Gencsy Péter

Szerafin Zoltán

Seres István

Budapest, 1116 Barázda utca 18.  Térkép

Telefon: 06706248600 és 0614810348

e-mail: info@mja.hu

Jogi nyilatkozat


>